Grip op uw zaak

U wilt een accountant die met u onderneemt. Wij helpen met de boekhouding en geven adviezen. En door meer te automatiseren onderneemt u slimmer.

Grip op uw zaak

U wilt een accountant met gedegen kennis van u. Een sector specialist. Een coach. Wij zijn die accountant met bewezen sector kennis en coach ervaring.

Grip op uw zaak

Van den Berghe & Partners richt zich met volwaardige en persoonlijke advisering op de ZZP'er en MKB-onderneming. Een gedegen partner.
Sinds 1936, dus meer dan 80 jaar.

Wij worden als accountant en adviseur betrokken bij uiteenlopende opdrachten en vraagstellingen. Als accountant of belastingadviseur kijk je als het ware in de financiële keuken van een onderneming of organisatie. Je kijkt naar de cijfers en analyseert deze. Je hebt echter niet alleen met cijfers te maken, maar vooral met mensen. Communiceren is dus belangrijk. Want wat die cijfers vertellen en wat dat betekent voor mensen, daar gaat het om.

JOLANDA OPENT NIEUWE VESTIGING

Jolanda heeft de groei te pakken: ze wil een derde vestiging van haar kapperszaak openen in Leiden. Het is snel gegaan met haar, ze is pas 5 jaar daarvoor gestart. Als haar huis-accountant doen wij de volledige boekhouding, salarisadministratie voor 10 werknemers, fiscale aangiften en jaarrekening, voor nog geen 550 euro per maand. Ze weet precies hoe ze het wil aanpakken: ze neemt een bestaande kapsalon over, verbouwt deze helemaal en neemt deels nieuw personeel aan. Ze werkt zelf extra veel in de nieuwe zaak, om klanten te binden en personeel te instrueren. Wij adviseren haar het huurcontract zo kort mogelijk te houden Dat lukt. Het personeel wordt eveneens op korte contracten gezet en de nieuwe mensen draaien eerst mee in de 'oude' filialen. Een leverancier is bereid mee te investeren, ook in opleidingen. De accountant doet de financieringsaanvraag bij de vaste accountmanager van de bank. Op advies van de accountant wordt begonnen aan continuous monitoring, ofwel realtime financieel inzicht. Hiermee worden de drie vestigingen continu vergeleken met voorgaande perioden én de begroting. Zo houdt Jolanda de vinger aan de pols. En met succes!

"Ik durf mijn vleugels uit te slaan als ondernemer. Ik voel mij gesteund door professionals die mij serieus nemen en pro-actief begeleiden. Ik raad iedereen aan: zoek een goede accountant, die betaalt zich altijd terug." - Jolanda (eigenaresse kapsalon)